Голямата цел на Григор Димитров за "Уимбълдън"


Голямата цел на Григор Димитров за "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

1775 0

"Тази седмица като цяло беше добра за мен. Надявам се това да се пренесе и на „Уимбълдън“. Това е един от любимите ми турнири през годината, така че там искам да бъда много по-опасен и смятам да го направя. Не знам дали съм фаворит, но ми се иска да бъда такъв", каза Григор Димитров пред "Меридиан мач" по повод предстоящото си участие на "Уимбълдън" - третата надпревара от Големия шлем през сезона.

Димитров със сигурност има потенциал да направи нещо значимо на любимата си настилка и на любимия си турнир, но определено трябва да подобри играта си - нещо, което той отчете като факт след поражението от Фелисиано Лопес в "Куинс".

„Фелисиано наистина сервираше добре. Просто имаше моменти, в които нямаше изобщо какво да направя срещу началния му удар. Освен това направи и немалко добри ретура. Като цяло той е много опасен, когато играе на трева. От другата страна аз направих няколко недопустими грешки и всичко това доведе до загубата“, обясни роденият в Хасково тенисист.

"Определено съм разочарован от загубата, но от друга страна съм щастлив, че преди „Уимбълдън“ успях да запиша няколко добри победи и то на любимия ми Куинс. Сега трябва да се концентрирам, защото имам само една седмица да надградя нещо в играта си“, каза още най-добрият ни тенисист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички