Григор Димитров: В България усещането беше невероятно, бях като рок звезда


Григор Димитров: В България усещането беше невероятно, бях като рок звезда
Снимка: БГНЕС

1199 0

Преди старта на US Open, където Григор Димитров е един от големите фаворити за титла, той се завърна в нетолкова далечното минало и отново обсъди седмицата, която изкара в София в началото на февруари.

"Победата в София бе една от най-големите ми, защото срещнах и някои членове на семейството ми за първи път", разказа Гришо в предаването "Гейм, сет, Матек" - водено от тенисистката Бетани Матек - Сандс, която скъса връзки по време на "Уимбълдън".

"Беше лудост още от първия ден, когато пристигнах. Усещах пеперуди в стомаха си не защото играя, а защото съм в България. Чувствах се сякаш съм отново у дома и съм национал. Невероятно усещане, семейството ми бе там, всички братовчеди, всичко бе перфектно. Първият мач бе особено труден, но после всичко потръгна. Чувствах се като рок звезда", допълни Димитров, който очевидно е щастлив от факта, че е успял да прекара време със семейството си.

Бетани-Сандс го помоли да ѝ каже нещо мотивиращо, след като тя е аут от кортовете за дълго време след ужасната контузия, която получи.

"Първото нещо, което трябва да направим, е да отидем в басейна", пошегува се българинът. "Не спирай да се усмихваш, това винаги помага. Винаги когато съм изпитвал болка, съм се опитвал да търся позитивната страна на нещата. Ще имам шанс да си почина малко.

Важно е да се почива, истинският шампион се нуждае от това – да се откъсне от света за малко и просто да бъде себе си. Това трябва да направиш. Знам колко трудно е да гледаш телевизия и да си кажеш „Мам*а му, щеше ми се да съм там“. Ако това ми се случи някой ден, ще каже „Мир, момчета, махам се за малко. Не искам да правя нищо общо с тениса известно време.“ Така че като се върнеш оценяваш нещата по друг начин", заяви мъдро Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички