Григор Димитров удвои аванса ни срещу Люксембург за Купа „Дейвис“


Григор Димитров удвои аванса ни срещу Люксембург за Купа „Дейвис“
Снимка: Getty Images/Guliver

1547 0

Григор Димитров победи без проблеми Жил Кремер от Люксембург с 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) в среща от втора Евро-африканска зона на Купа "Дейвис". С успеха България вече води с 2:0 след победата по-рано на Димитър Кузманов и се нуждае само от още една победа, за да се класира в третия кръг на турнира.

Димитров поведе с 3:0 още в началото на срещата, а малко след това направи още един пробив и спечели първия сет. Българинът имаше възможности за пробив и в началото на втория сет, но Кремер се измъкна. Резултатът беше оспорван до 3:2 в полза на Григор, след което той спечели три последователни гейма и затвори сета в своя полза.

Третият сет беше значително по-оспорван. Димитров обаче успя да направи пробив, който му беше достатъчен за крайния успех в мача.

Следващият двубой на тима ни е днес от 16:00 часа на двойки. Според предварителните заявки за България трябва да играят Григор Димитров и Димитър Кутровски, а за Люксембург - Жил Кремер и Майк Шийдвейле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички