Григор Димитров ще играе срещу Фернандо Вердаско в първия кръг на Уимбълдън


Григор Димитров ще играе срещу Фернандо Вердаско в първия кръг на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Gulliver

1661 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско в първия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън! Това отреди тегленият днес жребий.

Във втори кръг евентуален противник на Гришо би бил Александър Бублик или Михаил Кукушкин. При класиране в третия кръг българинът би се изправил срещу Хуберт Хуркач, Лоренцо Музети, Маркос Хирон или Емил Русовуори.

На този етап все още не е ясно в какво физическо състояние се намира роденият в Хасково тенисист и дали контузията, която получи на Ролан Гарос е отшумяла напълно! 

37-годишният Фернандо Вердаско е под №102 в световна ранглиста в момента, а Григор Димитров е №18. Двамата са се срещали общо седем пъти, но никога не са играли на трева.

Българинът води с 4 на 3 победи и е спечелил последните две срещи - в Барселона на клей през 2019 година и на турнира "Мастърс" в Канада на твърди кортове през 2018 година.

EТО И ДРУГИТЕ ПО-ИНТЕРЕСНИ ДВОЙКИ

Новак Джокович - Джак Дрейпър 

Роджър Федерер - Адриан Манарино

Анди Мъри - Николоз Басилашвили

Стефанос Циципас - Франсис Тиафо

Даниил Медведев - Ян-Ленард Щруф

Ник Кирьос - Юго Юмбер

Интересно е да се отбележи, че Федерер и Джокович са в различни потоци и биха се срещнали САМО на ФИНАЛ на Уимбълдън. Григор Димитров е в потока на Маестрото!

Eто го и пълният жребий за Откритото първенство на Великобритания:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички