Григор Димитров - Шо Шимабукуро по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Уимбълдън?


Григор Димитров - Шо Шимабукуро по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Уимбълдън?
Снимка: Getty Images

3605 0

В днешния ден, 4 юли, Григор Димитров стартира похода си на Уимбълдън. Българинът ще премери сили с квалификанта Шо Шимабукуро, който е 162-ри в световната класация.

Двубоят ще се проведе на корт №18, като той е трети в програмата му. Първа среща за деня е Кейти Боултър - Дария Савил и трябва да стартира около 13:00 часа българско време. Това означава, че двубоят на първата ни ракета ще стартира по всяка вероятност след 17 часа. Срещата Григор Димитров - Шо Шимабукуро ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Само един турнир на трева за Григор до този момент

През този сезон Димитров изигра само един турнир на трева, но показа добра форма и загатна, че е добре подготвен за Уимбълдън. Той започна от квалификациите в Куинс Клъб и стигна до четвъртфинал, където загуби от бъдещия шампион Карлос Алкарас.

Григор трябваше да играе и в надпреварата в Ийстборн, но впоследствие се отказа. Шимабукуро също показа добра форма на трева, като дотигна до четвъртфинал на Чалънджър турнирите в Илкли и Нотингам.

ТВ излъчване

Срещите от Уимбълдън се излъчват пряко по Eurosport, а ако Григор не попадне в телевизионно излъчване, то  на дигиталната платформа ще се излъчват всички мачове от турнира. В първите осем дни на Уимбълдън Евроспорт 2 ще излъчва мачове, специално насочени към България, Чехия, Унгария и Румъния. Българинът успя да запази класирането си под номер 24 в ранглистата преди любимия си турнир, като се надява да се изкачи и още.

Корт №18, начало в 13:00 ч.

Кейти Боултър - Дария Савил

Кимер Копеянс - Алекс Де Минор

Григор Димитров - Шо Шимабукуро

Каролина Мухова - Юле Ниймайер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички