Обявиха позицията, от която Григор Димитров ще атакува титлата на Australian Open


Обявиха позицията, от която Григор Димитров ще атакува титлата на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

3866 0

След като вече няколко седмици води подготовка за първия тенис турнир от Големия шлем - Australian Open, Григор Димитров научи мястото си в схемата за започващата през следващата седмица надпревара на най-добрите представители на спорта. 

Ракета №1 на България ще бъде поставен под №17 по време на шампионата в Мелбърн, който стартира на 20-и януари (понеделник). Както е известно, Гришо е 19-и в света в ранглистата на ATP, а през миналогодишния сезон достигна до фазата на осминафиналите в Австралия.

Надпреварата в Мелбърн е една от успешните за Димитров в Големия шлем, тъй като през 2017 година бе на косъм от достигането до финала, а през 2014 и 2018 година игра и на четвъртфинали. 

Очаквано №1 в схемата е лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал, следван плътно от Новак Джокович. По този начин двамата могат да се срещнат чак на финал. №3 е лидерът по титли от Шлема Роджър Федерер, докато №4 е направилият страхотен сезон през 2019 година Данийл Медведев. 

Жребият за основната схема и при мъжете, и при жените, ще бъде изтеглен на 16-и януари. Междувременно тема №1 в родния тенис продължава да е появилата се информация, че Гришо е платил целия престой на българските представители. Тя се оказа, меко казано, неточна, а Димитър Кузманов разкри какво точно е платил Григор Димитров (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички