Григор Димитров се предаде твърде лесно срещу Джон Иснър


Григор Димитров се предаде твърде лесно срещу Джон Иснър
Снимка: Getty Images/Guliver

1749 0

Лошият период на Григор Димитров продължи и в Маями, след като първата ни ракета не показа достатъчно класа и не можа да се справи с най-добрия американски тенисист в момента Джон Иснър, губейки с 6:7 (2), 2:6.

Непредизвикана грешка от бекхенд костваше на българина първия сет, а комбинация от необясними пропуски и за кой ли път в последната вече година - двойна грешка на точка за пробив, дадоха необходимата увереност на Големия Джон и във втория, за да вземе победата.

В първия сет Григор изтърва големия си шанс при 1:1 гейма, когато имаше два шанса за пробив, но не се възползва и оттам насетне американецът достигна обичайното си ниво на игра от начален удар – 74% вкаран първи сервис и общо 10 аса в мача. Димитров не отстъпи на свой сервис през първата част и най-логичното нещо беше да се стигне до тайбрек, където Григор сбърка в крайно неподходящ момент от работещия до този момент много добре сечен бекхенд. Българинът направи още една грешка за 6:2 точки и Иснър с ас спечели сета.

Тежката загуба на решителния дълъг гейм повлия крайно негативно на Димитров, който още във втория си сервис гейм рухна. Тогава той наниза две непредизвикани грешки и една двойна точно в решителния момент, бетонирайки Иснър в мача.

При 2:4 Димитров направи миниобрат от 0:30 40:30, след което почти доброволно предаде двубоя на американеца. Изнър отново изигра цялата точка върху бекхенда на Григор и атакува мрежата, а българинът изглеждаше объркан относно избора за пласиране на удара си и заби топката в мрежата. Нова двойна грешка значеше втори пробив и на практика подпечата билета на Изнър за осминафиналите.

Димитров успя да спаси първия мачпойнт на сервиса на съперника с красив ретур от бекхенд за 40:40, но единичното му изригване нямаше как да е достатъчно и с два аса 208-сантиметровият американец изтръгна победата. Статистиката сочеше, че той приключва двубоя с 30 уинъра срещу едва 12 за нашето момче. На осминафинал Иснър излиза срещу Милош Раонич в битката на бомбардирите от сервис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички