Григор Димитров се изкачи с 2 места в световната ранглиста


Григор Димитров се изкачи с 2 места в световната ранглиста
Снимка: Guliver/GettyImages

1265 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза малък скок в световната ранглиста при мъжете. Хасковлията вече е под номер 18, след като до вчера бе на 20-о място. Той изпреварва Стан Вавринка и Карен Хачанов със своите 2260 точки, които са само с пет по-малко от канадеца Милош Раонич, заемащ 17-ата позиция.

29-годишният Димитров си осигури този напредък, след като през миналата седмица стигна до четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 500 във Виена. Там той победи Карен Хачанов и Стефанос Циципас, преди да отпадне от Даниел Еванс.

Гришо се отказа от участието си на предстоящия Мастърс турнир във френската столица Париж (където трябваше да стартира срещу Адриан Манарино) поради контузия в стъпалото. До дни трябва да реши дали ще излезе и на домашна сцена за Sofia Open, който започна на 7 ноември.

Организаторите информираха, че ще му пазят "уайлд кард" до последния възможен момент. Участие са заявили шест играчи от топ 20 в света и общо 13 от първите 30 на ранглистата. А с коя поредна красавица е свързван Григор Димитров?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички