Григор Димитров с вихрен старт на турнира в Истанбул


Григор Димитров с вихрен старт на турнира в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

1816 0

Григор Димитров безпроблемно стигна до четвъртфиналите на тенис турнира в Истанбул, след като в мача си от втория кръг не пропусна да разгроми тотално Андрей Голубьов и стигна до  успех с 6:3, 6:2.

Пред погледа на министъра на спорта на България – Красен Кралев, световният №11 изпусна куп точки за пробиви, но без особено напрежение стигна до лесна победа над своя съперник, който е извън топ 100 в световната ранглиста.

Това беше втора победа на хасковлията над Голубьов, като за успеха си Гришо ще прибере над 12 хиляди евро от наградния фонд и ще добави 45 точки към актива си в световната ранглиста. Поставен под №2 в турнира утре той ще играе срещу победителя от срещата между Иван Додиг и Душан Лайович.

Първите три гейма  на двубоя преминаха без пробив, въпреки че Димитров определено се движеше по-добре по корта. Той имаше две точки за пробив при първото подаване на своя съперник, но не успя да се възползва. При 2:1 в своя полза българинът отново имаше два шанса, като този път се възползва от втория, реализирайки така важния пробив.

Гришо имаше леки проблеми от бекхенд в следващото си подаване и се стигна до равенство при 40:40, но не допусна изненада и поведе с 4:1. Българинът изпусна нови три точки за пробив в следващото подаване на Голубев и не успя да стигне до нов пробив, но пък с два гейма на 0 от собствен начален удар затвори сета при 6:3.

Още в първия гейм на втория сет беше осъществен пробив. Голубьов поведе с 30:0, но последваха редица непредизвикани грешки от негова страна и Гришо проби. Той реализира и втори пробив при 4:2 в своя полза, след като поведе с 0:30, а при 30:40 направи зашеметяващ пасинг шот от форхенд – 5:2. Последва сервис-гейм на 15 и победа за Гришо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички