Григор Димитров с успешен старт на сезона на трева


Григор Димитров с успешен старт на сезона на трева
Снимка: Getty Images

2951 0

Григор Димитров стартира сезона на трева с бърза победа над Александър Вукич - 6-3, 6-4, в мач от първия кръг на квалификациите в Куинс. Българинът, който е шампион от надпреварата през 2014 г., целенасочено избра да стартира още от пресявките, за да натрупа игрова практика.

Срещата с Вукич продължи 59 минути, в които българинът демонстрира чудесно ниво на сервис. Той реализира 13 аса и не даде нито един брейкбол на съперника.

Първият сет беше решен от един пробив, дело на Димитров в четвъртия гейм. Той дойде за преднина 3:1, след което до края на частта българинът загуби общо 2 точки на свой сервис. През втората част българинът проби за 4:3 гейма, което се оказа достатъчно, за да се поздрави с крайния успех.

Благодарение на победата Димитров си осигури място във финалния кръг на пресявките, където ще срещне Фелисиано Лопес (Испания) или Артур Риндернек (Франция).

Ако Лопес е следващият му съперник, мачът помежду им ще бъде повторение на финала през 2014 г., когато българинът спечели турнира. Испанецът триумфира в Куинс 3 години по-късно, като в полуфиналите победи Димитров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички