Григор Димитров с тежък съперник в първия си мач на Уимбълдън!


Григор Димитров с тежък съперник в първия си мач на Уимбълдън!
Снимка: Getty Images/Guliver

1506 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Станислас Вавринка от Швейцария. Това отреди жребия за основната схема на турнира от "Големия шлем" в Лондон.

Шестият поставен Димитров започва срещу носителя на три титли от Големия шлем Стан Вавринка от Швейцария. Срещата ще бъде най-вероятно в понеделник, 2 юли.
Григор попадна в горната половина на схемата в Лондон с шампиона от миналата година Роджър Федерер. Двубой между тях е възможен на полуфиналите.

Шестият поставен Димитров започва срещу носителя на три титли от Големия шлем, на когото му липсва единствено титла именно от Уимбълдън. Срещата ще бъде най-вероятно в понеделник, 2 юли.

Григор попадна в горната половина на схемата с шампиона от миналата година и носител на най-много титли на турнира в Лондон Роджър Федерер. Двубой между тях е възможен на полуфиналите. На четвъртфиналите е възможен дуел с финалиста от миналата година Марин Чилич, който започва с Йошихито Нишиока. В четвъртината на Димитров е също така гигантът от САЩ Джон Иснър. Двамата могат да се срещнат на осминафиналите. В горната половина са още съперници като Милош Раонич, Кевин Андерсон.

Григор Димитров и Стан Вавринка са се изправяли 6 пъти един срещу друг, като българинът има 4 победи. До момента имат една среща на трева през 2014 година, когато ракета №1 на България спечели на кортовете в "Куинс Клъб" с 2:0 сета в полуфинална среща.

В долната половина на надпревата е наситено с далеч по-класни и готови да поднесат изненада тенисисти. Рафаел Надал, който е поставен под №2, ще започне с Дуди Села, като напред в турнира може да се срещне с Миша Зверев и Марко Чекинато. В половината са още Джак Сок, Давид Гофен, Хуан Мартин дел Потро, Кей Нишикори, Доминик Тийм, Новак Джокович и Александър Зверев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички