Григор Димитров с бърза и ефективна победа на старта на "Уимбълдън"


Григор Димитров с бърза и ефективна победа на старта на "Уимбълдън"

1695 0

Българският феномен в тениса Григор Димитров записа безпроблемно начало в първия ден на третия турнир от Големия шлем - "Уимбълдън".

За малко повече от час игра българинът удари с 6:3, 6:0, 6:4 специалиста на клей Федерико Делбонис, като в нито един момент не изпусна двубоя от контрол.

Гришо определено пестеше сили с мисълта за цялостното си представяне на турнира, но натисна в края на първия и третия сет, с което лесно уби съпротивата на Делбонис. Вторият сет пък премина изцяло под диктовката на световния №11.

Във втори кръг Григор ще срещне победителя от мача между Лукаш Лацко и Стийв Джонсън.

Първият сет се разви много равностойно, като двамата вървяха гейм за гейм до 4:3 в полза на Григор Димитров. Тогава настъпи време за първия пробив за българина, който имаше няколко шанса, но се възползва едва при третия такъв в гейма. При предимство Гришо прати непосилен за отразяване форхенд и проби. С това той си гарантира победата в първия сет и влезе със самочувствие във втория.

Доминацията на българина си пролича във втория сет, когато Димитров записа цели три пробива и не остави никакви шансове на Делбонис - 6:0 и убедителен аванс за световния №11.

Третият сет се оказа по-труден за Димитров, който получи сериозен отпор. Все пак при 4:4 родният талант стигна до три точки за пробив  и проби без да загуби точка - 5:4 и негов сервис.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички