Григор Димитров разпиля левичар от Нидерландия за 65 минути и вече е на 1/4-финал в Марсилия


Григор Димитров разпиля левичар от Нидерландия за 65 минути и вече е на 1/4-финал в Марсилия
Снимка: Getty Images

5018 0

Първата ракета на България в мъжкия тенис - Григор Димитров (№25 в света), започна успешно участието си на турнира на ATP на твърди кортове в Марсилия, побеждавайки нидерландеца Хайс Бауер (№116) с 2:0 сета - 6:3, 6:2. Двубоят продължи 1 час и 5 минути!

Гришо бе много по-добрият тенисист в днешния 1/8-финал и стигна до 1/4-финалите с един пробив в първия и два във втория сет. Хасковлията не остави много шансове на левичаря Бауер, печелейки цели 92% от разиграванията си на първи сервис.

В спор за място на полуфинала във Франция, хасковлията ще се изправи срещу Александър Бублик от Казахстан, който е под №50 в ранглистата на ATP! До момента двамата са играли общо четири пъти и имат по два успеха - 2:2.

Стастика от Димитров - Бауер

Асове - 9:3

Двойни грешки - 2:2

% вкаран първи сервис - 68:60

% спечелени точки на първи сервис - 92:67

% спечелени точки на втори сервис - 35:56

Спасени брейк точки - 3 от 3 / 4 от 7

Общо спечелени точки - 56:42

РАЗВОЙ НА МАЧА ДИМИТРОВ - БАУЕР

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Мачът започна на ракетата на Гришо, който не даде точка на съперника в първия гейм!

1:1 - Левичарят от Нидерландия отговори също с гейм на 0!

2:1 - Трети пореден бърз гейм на 0 и втори такъв в актива на Григор. В него българинът се отчете с един Ас и един мощен уинър от форхенд.

3:1 ПРОБИВ! - Геймът започна с двойна грешка на Бауер, а след това Димитров прати топката в мрежата след дълго разиграване за 15 равни. При 30:30 хасковлията стигна до първа точка за пробив, след като Хайс пресили форхенд в аут. Тя обаче бе неутрализирана с Ас върху линията. Нова двойна грешка осигури втори шанс на Гришо, а този път ретурът му отиде в мрежата. При третата възможност обаче, нервите на нидерландеца не издържаха и той се отчете с непредизвикана грешка.

4:1 - Григор записа две директни точки от начален удар, но и няколко неточности, заради които допусна изоставане от 30:40. Точката за връщане на пробива бе спасена със силен сервис, който Бауер не успя да върне в очертанията на корта. В крайна сметка, първата ни ракета затвърди брейка си, след като противникът му сгреши воле на мрежата.

4:2 - Българинът играеше с настроение и самочувствие и дръпна с 30:0 в шестия гейм, но левичарят бързо изравни до 30:30. След това по един форхенд и един бекхенд в аут от Григор позволиха на нидерландеца да запази шансовете си в първия сет.

5:2 - При 15 равни Димитров блесна с хубав лоб, а още две поредни точки на неговата сметка го доближиха още повече до края на сета.

5:3 - С новия комплект топки, световният №116 спечели подаването си на 0.

6:3 - Уинър от ретур на Бауер доведе ситуацията до 15:15, а след това Григор допусна двойна грешка за 15:30. При 30 равни мрежата изкара форхенд на Гришо в аут и нидерландецът получи шанс да върне пробива. Сервисът на българина обаче му се притече на помощ в най-подходящия момент и първият сет приключи за 34 минути игра!

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Гейм на 0 за Бауер.

1:1 - Два Аса и две непредизвикани грешки на Григор - 30:30. Противникът му дори стигна до точка за пробив с мощен ретур в следващото разиграване, но тя бе спасена с излизане на мрежата. Последваха две поредни точки за Димитров и резултатът във втория сет бе изравнен.

2:1 ПРОБИВ! - При 30 равни нидерландецът прати бекхенд в мрежата и така даде точка за пробив на Гришо, а след това допусна още една грешка, само че от форхенд!

3:1 - Пробивът е затвърден на 30, а в едно от разиграванията хасковлията записа втори успешен лоб!

3:2 - Гейм на 15 за Хайс Бауер.

4:2 - При 30:30 Димитров реализира Ас №8 в мача, а при следващото разиграване ретурът на нидерландеца бе спрян от мрежата.

5:2 ПРОБИВ!  - Уинър от форхенд от основната линия - 15:0 за Гришо. Топка в мрежата от Бауер - 30:0. Още една мрежа - три точки за пробив... Реализирана бе третата от тях!

6:2 - Пробивът бе затвърден на 0, а по този начин бе сложен край на осминафинала!

Григор Димитров - Хайс Бауер по ТВ: Къде да гледаме мача?

ПРЕДИ 1/8-ФИНАЛА

Това ще бъде първи турнир за Гришо, след като през миналата седмица достигна до 1/2-финалите на надпреварата в Ротердам, преди да загуби тежко с 1:6, 2:6 от руснака Данийл Медведев.

26-годишният квалификант Бауер пък вече спечели три мача в Марсилия - 6:4, 6:4 срещу Гемар Вайенбург (№450), 6:1, 6:4 срещу Раул Бранкачо (№123) и 3:6, 7:5, 6:3 срещу Елиас Имер (№171).

Григор и Бауер не са се срещали никога до момента - днес ще премерят за първи път! Победителят от сблъсъка пък ще се изправи срещу световния №50 от Казахстан - Александър Бублик, на 1/4-финалите във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички