Григор Димитров разкри защо обича промяната от хард на клей


Григор Димитров разкри защо обича промяната от хард на клей
Снимка: Getty Images/Guliver

853 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на "Мастърс" турнира в Рим от ATP. Състезанието е на клей настилка, като само преди часове бе изигран финалът на US Open, където се играе на хард. Гришо разкри защо обича промяната от едната на другата настилка.

"На мен промяната от хард на клей ми харесва, не е толкова натоварващо за мускулите. Трябва да работиш върху няколко неща, трябват ти няколко дни, но извън това е много лека промяна. В последните години имах добри резултати на клей. Влизайки в този турнир се концентрирам върху това да изградя отново моята игра, да получа необходимата увереност, за да мога да продължа да играя добър тенис. Знам, че мога да играя добре на клей, така че трябва да направя първата крачка.

Мисля, че съм по-добър с всеки изминал ден. Опитах се да се концентрирам върху други неща в периода, в който нямаше мачове. По-скоро се концентрирах върху тялото си и как мога да се възстановявам възможно най-бързо. Малките крачки са важни, въпреки че не си свикнал да живееш на толкова бавни обороти, трябва да се научиш" - сподели той.

Следете НА ЖИВО Григор Димитров срещу Джанлука Магер в Рим.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Светът вече уважава Кубрат, но у нас не му позволихме да празнува

През седмицата, която отмина, българите правеха най-активно две неща, по-активно и от дезинфекцирането....

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама