Григор Димитров продължава напред към титлата в Делрей Бийч


Григор Димитров продължава напред към титлата в Делрей Бийч
Снимка: Getty Images/Guliver

1653 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров премина без големи трудности през французина Адриан Манарино на четвъртфинала в Делрей Бийч – 6:4, 7:5. Така Григор продължава да е големият фаворит за титлата, като утре (20 февруари) играе с победителя от мача Бенямин Бекер – Раджив Рам.

За разлика от мъките с Джумкур, днес Григор започна по-стабилно на свой сервис, въпреки че отново имаше сериозни пориви на вятъра, а това винаги е пречка пред добрия тенис. Всъщност вятърът помагаше доста на Манарино, тъй като особено от сервис французинът сече много топката и с помощта на природата тя буквално полудяваше, въртейки се непредсказуемо по пътя си.

Гейм след гейм сервиращите печелеха в първия сет, като обаче Григор водеше в резултата, защото сервираше пръв. На свой сервис българинът беше железен, но чак при 5:4 в своя полза успя да се вработи на ретур и достигна до 0:40 т.е. три поредни сетбола, като всичко почна с малко късмет след сечен ретур от бекхенд, който кацна на линията, а французинът очакваше топка в аут. Манарино спаси първите два сетбола, но при третия Димитров показа страхотна защита и с котешка пъргавина реализира печеливш минаващ форхенд по правата.

Вторият сет доста приличаше на първия, с тънката разлика, че Григор трябваше да работи повече на свой начален удар. При 3:3 той за пръв път имаше по-сериозен проблем, като мина през 30:30, но с много хитър втори сервис в тялото на Манарино и ас се измъкна от потенциалните неприятности. Нещата обаче станаха критични за българина при 4:4, в гейм, в който направи двойна грешка и сбърка от бекхенд, за да се стигне до 15:40 и пробивът в полза на Манарино стана факт след отлично излизане на французина на мрежата.

Сервис за сета в полза на Манарино – и Григор отвърна на удара. Българинът изигра чудесен гейм, като особено точката за 30:40 беше разиграването на мача и то беше спечелено от Димитров след изключителни изпълнения в защита, включително върнат смач. Това всъщност се оказа преломният момент и оттук насетне българинът записа още два гейма на сметката си, включително пробив на нула, затваряйки мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички