Григор Димитров показа класа, похвали противника и разкри ключа към успехите през 2024-а


Григор Димитров показа класа, похвали противника и разкри ключа към успехите през 2024-а
Снимка: Getty Images

6416 0

Григор Димитров успя да се класира на третия кръг на Australian Open, след като сломи местния любимец Танаси Кокинакис с 3:1 сета в Мелбърн.

Веднага след победата Гришо даде интервю, в което похвали своя съперник и разкри, че е в етап от своя живот, в който трябва да се наслаждава на това, което прави.

Григор Димитров доволен след успеха над Танаси Кокинакис

Още: "Не ви чувам": Бесен Григор Димитров отговори на провокациите на 10 000 в Мелбърн с подобаващ жест (ВИДЕО)

Думите на Григор Димитров след големия успех

"Той имаше малко проблеми с хълбока, от друга страна бях пасивен в определена част от мача. Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", започна родният тенисист.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам".

"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

Още: Местният любимец Tанаси Кокинакис сe оплете в мрежата на Григор, Димитров смълча близо 10 хиляди в Мелбърн (ВИДЕО)

Фамозен, епичен и светкавичен: Григор Димитров отказа Кокинакис с доза "магия" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички