Григор Димитров по ТВ: Гришо се завръща - къде да го гледаме срещу Медведев и Рубльов?


Григор Димитров по ТВ: Гришо се завръща - къде да го гледаме срещу Медведев и Рубльов?
Снимка: Getty Images/ колаж Actualno.com

1791 0

Почти не остана време до завръщането на най-добрия български тенисист Григор Димитров на корта. 32-годишният българин завърши по изключително силен начин миналия сезон и стигна до 14-ото място в световната ранглиста.

А сега всички негови фенове тръпнат в очакване дали ще успее да задържи и дори да надгради отличната си форма. Първата надпревара е тази в Бризбън, която ще се състои от 31 декември до 7 януари, но преди това му предстои и друго участие - на демонстративен турнир.

Гришо ще бъде една от многото звезди във второто издание на World Tennis League, разпределени в четири отбора. Тази година попадна в тима на "каните", където ще си партнира със Стефанос Циципас, Паула Бадоса и Арина Сабаленка.

Още: Мадалина като тийнейджър, дори Григор Димитров не я е виждал така - по бански, но без силикон (СНИМКА)

Григор Димитров и Стефанос Циципас

Срещу тях пък ще се изправят "орлите" в състав Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Мира Андреева и София Кенин. Първият сблъсък между двата отбора ще бъде на 21 декември от 16:00 часа българско време.

Форматът за състезанието е следният: по един мач на сингъл при мъжете и при жените, както и среща на смесени двойки. Всеки един двубой ще бъде в рамките само на един сет. Към момента няма яснота кой измежду Циципас и Гришо ще играе на сингъл и кой ще се впусне на двойки с Бадоса или Сабаленка.

На 22 декември в дневната сесия (от 13:00 часа българско време) "каните" ще се изправят срещу "соколите" в състав Сумит Нагал, Тейлър Фриц, Лейла Фернандес, Елена Рибакина. На 23 декември във вечерната сесия пък се изправят срещу "ястребите" - Каспър Рууд, Хуберт Хуркач, Ига Швьонтек, Каролин Гарсия).

Къде да гледаме първите мачове на Григор Димитров от новия сезон?

World Tennis League ще се състои на "Етихад Арена" в Абу Даби, а до финала стигат двата най-добри отбора. Той ще се състои на 24 декември. Всички мачове от демонстративния турнир ще бъдат излъчени пряко по "Макс спорт 1". Григор Димитров се впуска на максимум за старт на новия сезон - взе решение за ударно начало.

Още: Спрягани за двойка: Григор Димитров притисна до себе си "позабравена" жена (СНИМКА)

"Изобщо не очаквах да спечеля": Григор Димитров за своя победа, но не срещу Алкарас, Медведев или Циципас (ВИДЕО)

"Малък пашкул": Гришо разясни защо избра да живее в Монако вече 10 години

"Един ден там": Лолита показа куп красиви кадри от мястото, на което Григор Димитров живее (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички