Григор Димитров: Напуснах дома си, когато бях на 14, но никога не съм чувствал, че съм жертвал нещо


Григор Димитров: Напуснах дома си, когато бях на 14, но никога не съм чувствал, че съм жертвал нещо
Снимка: Getty Images

11924 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде специално интервю за Академията "Емилиано Санчес" по повод 25 години от създаването ѝ, където тренира 2 сезона от 2007 година. Гришо си спомни за трудните моменти от началото на своята кариера като сподели, че там се е научил на много труд и дисциплина.

Ценният опит, натрупан още в началните години

"Често говоря за времето си в Академията. Мисля, че беше много важно за мен и помощта, която получих там в ранните си години на развитие, беше жизненоважна. Идвам от България, страна без много наследство в тениса - само в женската сфера. Смятам, че решението ми да се присъединя към тенис академия беше фундаментално. Както може би си спомняте, тогава бях диво момче. Колкото и да е смешно, мисля, че трябваше да премина през това през тези години. Сега, когато се обърна назад, не бих ги заменил за нищо, въпреки всички преживявания, които имах", започна Гришо.

Още: Абонат на Григор Димитров впечатли с извънземно отиграване! (ВИДЕО)

Григор Димитров винаги е преследвал една мечта - успех в тениса

"Когато става въпрос за представянето ми на корта и усилията, които съм положил, никога не се стеснявам. Винаги съм знаел, че мога да играя тенис и да правя други неща едновременно. Но по някаква причина винаги можех да се върна към основното, а именно да играя тенис", допълни той. 

Напускането на България твърде малък - без други възможности

Гришо бе върнат и към напускането на България, когато е само на 14 години. "Винаги казвам, че това е избор. Мисля, че напуснах дома си, когато бях на 14, но никога не съм чувствал, че съм жертвал нещо. Освен това нямах много други възможности. Въпреки това никога не съм изпитвал нужда да правя нещо друго или да изследвам друга реалност, защото знаех, че умът ми е съсредоточен върху спорта. И мечтата беше пред мен".

Още: Рекорден награден фонд: Григор Димитров спечели колосална сума пари от Мастърса в Рим

Първата ни ракета е категоричен, че основните стълбове за него са семейството и приятелите. "Мисля, че те са най-важните неща в живота. Ако се замислите, тенисът е малък период от живота ни. Винаги го казвам, защото всяка година го осъзнавам все повече. По-близо съм до края, отколкото бях в началото. Но все още можете да видите и разберете и двете крайности. И също така мисля, че трябва да можете да видите и двете страни на монетата. В моя случай, когато имах проблеми, винаги разчитах на дисциплината си. Поддържах се в упорита работа и продължавах да вярвам, че в крайна сметка ще се върна. Тенисът е спорт, при който няма значение дали имате две невероятни седмици тренировки. В крайна сметка можете да загубите пет последователни турнира в първия кръг.

Още: Слънцето попречило на Фриц в драматичен момент, който успя да измъкне Григор Димитров

Неприятно: Григор Димитров сам се би - 13-ият в света надделя в странен мач (ВИДЕО)

Странно и неочаквано: Край за Григор Димитров?

Григор Димитров - Тейлър Фриц по ТВ: Кога и къде да гледаме двубоя на Мастърса в Рим?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички