Григор Димитров направи ранна равносметка на 2020 година и своите трудности


Григор Димитров направи ранна равносметка на 2020 година и своите трудности
Снимка: Getty Images/Guliver

1341 0

Ракета номер 1 на България Григор Димитров направи ранна равносметка на вече изминаващата 2020 година, след като турът е към своя край. Хасковлията признава, че е имал много трудности и то такива, които не са били спортни, а лични.

"През тази година преживях много неща и това са неща отвъд тениса, честно казано. Никога не бих искал да ги крия и да се преструвам, че всичко е свързано с това. Очевидно нещата са различни. Всички имаме животи извън тениса, имал съм трудни моменти в здравето и живота си и никога не е лесно да балансирам всичко това.

Преживяваме тези трудни неща и израстваме благодарение на тях. По някаква причина тези неща наистина ми помагат на корта и се опитвам да оценявам този спорт все повече и повече, да оценявам работата си и това, което правя всеки път, когато излизам на корта. Понякога изглежда, че победата или загубата са едно и също нещо за мен и това ме оставя с големи чувства и мисли. Любов към тениса? Винаги се вълнувам, когато съм на корта. Успях да се възстановя и мисля, че това много ми помогна да се върна психически в този спорт" - сподели българинът.

А съвсем наскоро Димитров призна, че е работил с психолог, за да се справя по-добре на корта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички