Къде да гледаме 1/2-финала Григор Димитров - Алекс де Минор на турнира в Антверп?


Къде да гледаме 1/2-финала Григор Димитров - Алекс де Минор на турнира в Антверп?
Снимка: Getty Images/Guliver

3279 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е съвсем близо до спечелването на нов трофей в своята кариера. Хасковлията излиза в полуфинален двубой на турнира в Антверп, който е част от сериите ATP 250, като негов съперник ще е Алекс де Минор.

Гришо стигна до тази фаза след едва един спечелен мач - обрат в 3 сета на 1/8-финалите срещу Пабло Андухар (4:6 6:3 6:4), защото започна директно от тази фаза, пропускайки първия кръг. След това трябваше да се изправи срещу канадеца Милош Раонич, но двамата не излязоха на корта, тъй като вторият се отказа от двубоя поради травма.

Де Минор спечели 3 мача, за да стигне до срещата с Григор. Той сломи Ришар Гаске, Фелисиано Лопес и Маркос Гирон. В момента се намира под номер 29 в световната ранглиста. Изправял се е срещу Димитров веднъж - на осминафиналите на US Open миналата година, когато българинът спечели със 7:5 6:3 6:4.

Мачовете от полуфиналната и финалната фаза ще се играят без публика заради растящия брой заразени с коронавирус в Белгия. Двубоят е трети от програмата на централния корт. Мачовете там започват с двубой на двойки в 14:30 часа българско време и продължават със срещата Даниел Еванс – Юго Умбер. Веднага след това идва ред на Григор, който е четвърти поставен в надпреварата. Мачът между Димитров и Де Минор ще е след 18:30 часа българско време и ще бъде предаван пряко по Max sport 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички