Григор Димитров - Марожан по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме мача от втория кръг на Ролан Гарос?


Григор Димитров - Марожан по ТВ: КОГА и КЪДЕ да гледаме мача от втория кръг на Ролан Гарос?
Снимка: Getty Images

17752 0

Първата ракета на България Григор Димитров потегли успешно на Ролан Гарос. Във втория за годината турнир от Големия шлем 33-годишният хасковлия показа, че е оставил травмата от Рим зад гърба си и започна със солидна победа, без да даде сет на Александър Ковачевич.

Във втория кръг Грищо ще се изправи срещу доста по-класен опонент. Докато американецът със сръбски корени бе под номер 87 в световната ранглиста, то Фабиан Марожан е 43-ти. Освен това унгарецът също не загуби и сет, за да стигне до този дуел.

Той сломи Михаил Кукушкин след 6:2, 6:2, 6:3 за само час и половина игра. Любопитното е, че това бе трети пореден мач за Марожан срещу съперник от Казахстан, след като загуби предните два с Александър Шевченко с по 0:2 в Рим и в Женева.

Още: Три огромни изненади на старта на Ролан Гарос: Див късмет за Григор Димитров

До този момент Фабиан Марожан и Григор Димитров не са се изправяли един срещу друг. Унгарецът е на 24 години и все още чака първата си титла на ниво ATP. Най-доброто му класиране е 36-о място, което постига в началото на този месец.

Кога ще играе Григор Димитров на Ролан Гарос?

Григор Димитров на Ролан Гарос

За съжаление, по традиция в този момент от годината в Париж метеорологичните условия не са безупречни и за пореден път дъждът оказва сериозно влияние върху програмата на Ролан Гарос. Поради това не може да се каже на 100% със сигурност кога ще играе българинът срещу унгареца.

Още: РЕКОРДЕН фонд: Григор Димитров взе колосална сума пари от Ролан Гарос само с 1 мач

Все пак засега чрез ОФИЦИАЛНАТА ПРОГРАМА организаторите на Ролан Гарос оставят мача на Гришо за сряда (29.05). Конкретен час ще бъде обявен по-късно, а дали той ще се спази - зависи от развитието на мачовете преди това и от метеорологичните условия.

Къде да гледаме Григор Димитров на Ролан Гарос?

Мачовете от Ролан Гарос ще бъдат излъчвани от каналите на Евроспорт. Не е ясно дали дуелът на Димитров ще бъде телевизионен (ще се преценява от телевизията спрямо мачовете, които се играят по същото време), но той със сигурност ще може да бъде наблюдаван в Eurosport Player. Освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички