Григор Димитров: Мачът с Федерер на US Open беше кулминация в кариерата ми


Григор Димитров: Мачът с Федерер на US Open беше кулминация в кариерата ми
Снимка: Getty Images

2504 0

Григор Димитров даде интервю за мексиканското списание "Карас". Българинът сподели, че обича да играе на трева и "Уимбълдън" е неговият любим турнир от "Големия шлем". Той добърни, че историята и традициите превръщат този турнир в специално място за тенисистите и публиката.

"В Мексико съм бил на места, като Ла Кебрада в Акапулко и Баия Санта Мария в Лос Кабос. В Ла Кебрада се качихме до върха на скалата, откъдето се хвърлят скачачите. Тези момчета наистина са смели! Надявам се в бъдеще да успея да пътувам из Мексико и да видя пирамидите на маите", сподели Димитров пред събеседника си.

Попитан дали има напрежение, когато си един от най-добрите тенисисти в света, той отговори: "Напрежението е част от нашия спорт. С времето трябва да се научиш да играеш с него и дори да извличаш полза от това. Мисля, че ключово е да бъдеш постоянен в ежедневната си работа, както физическа, така и психическа, да контролираш нещата, които можеш, и да вярваш в целия процес".

"Какво е да играеш на корта срещу идола си Роджър Федерер?", запита Алферес. "Роджър е невероятен играч. Винаги съм се възхищавал на постоянството му и на всичко, което направи за прогреса на тениса. Между другото, това, което направи на "Уимбълдън", е невероятно. Мачът ми с него на четвърфиналите на Откритото първенство на САЩ без съмнение беше кулминацията на кариерата ми засега", откровен бе Григор Димитров.

Топ тенисистът ни се завърна в топ 20 на световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички