Григор Димитров изненада с решение за най-добрия Мастърс турнир - наречен "Раят на тениса"


Григор Димитров изненада с решение за най-добрия Мастърс турнир - наречен "Раят на тениса"
Снимка: Getty Images

53042 0

Григор Димитров се подлага на доста сериозно натоварване от старта на новия сезон. 32-годишният българин вече участва на четири турнира (на три от които стигна до полуфиналите - а на два и до финалите) и е състезателят с най-много победи в Тура.

Някои състезания му се застъпиха, но след Ротердам има малко над една седмица почивка, преди да се насочи към Акапулко. Надпреварата в Мексико е единствената от сериите ATP 500, която е печелил в кариерата си.

След нея пък идва и първият Мастърс за годината - този в Индиън Уелс. Именно той е избиран и за най-добрия Мастърс в календара и дори е наричан "Раят на тениса". Причината е от една страна естествената красота на калифорнийската пустиня, а от друга перфектните условия на кортовете, първокласните съоръжения и многото опции за храна и забавления.

Още: А Григор Димитров можеше да го спре! Новата ранглиста ще отбележи края на една ера в тениса

Григор Димитров се подлага на допълнително натоварване на Индиън Уелс

Григор Димитров ще си партнира с Даниел Еванс

И въпреки че Гришо се подлага на доста сериозни натоварвания напоследък, той реши в Индиън Уелс да участва и на двойки. Това бе често срещано от Димитров в кариерата му, когато иска да трупа игрова практика (прийом, който използват голяма част от тенисистите).

Явно е преценил, че силите му са доста запазени въпреки многото срещи до момента и се впуска в тандем с Даниел Еванс, след като преди година игра на двойки в Индиън Уелс с Хуберт Хуркач. Турнирът ще се проведе от 6 до 17 март.

Има и други любопитни двойки, сред които са Синер и Сонего, Хачанов и Рубльов, Зверев и Мело, Фриц и Лехечка, Бублик и Манарино и още. Преди това обаче - кога ще играе отново Григор Димитров и как кошмарът му от 2024 година го дебне там.

След поредната силна седмица: 7-цифрена е сумата, спечелена от Григор Димитров през 2024 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички