Григор Димитров разкри кое му е помогнало за обрата срещу Истомин


Григор Димитров разкри кое му е помогнало за обрата срещу Истомин
Снимка: Guliver/GettyImages

1620 0

Григор Димитров вече е четвъртфиналист на Australian Open, след като успя да обърне Денис Истомин и спечели с 3:1 битката срещу палача на световния №2 Новак Джокович.

Българинът можеше да последва сърбина към изхода от турнира, но успя да се съвземе във втория сет и спечели драматично след тайбрек. Именно това се оказа и повратният момент в мача, по думи на Гришо.

"Денис игра великолепно в турнира, победи Новак Джокович. Знаех, че ще излезе на корта и ще търси риска още от първата точка. Той игра отлично в първия сет, не можех да направя много повече, за да му се противопоставя. Аз обаче останах спокоен, концентрирах се върху себе си, защото знаех, че мога да спечеля. Просто трябваше да намеря пътя за това. Тайбрекът беше повратният момент", заяви Димитров след двубоя на "Маргарет Корт Арена".

"В третия и в четвъртия сет повиших още нивото си на игра. Бях агресивен, накарах го да се движи, използвах добре всяка възможност. Доволен съм от победата", каза още световният №15, който ще се изправи срещу Давид Гофен на четвъртфинал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички