Експерти от "Sky Sports": Григор не си вярва, нужен му е психолог


Експерти от "Sky Sports": Григор не си вярва, нужен му е психолог
Снимка: Guliver/GettyImages

3279 0

Експертите на Sky Sports Грег Русецки и Анабел Крофт изразиха мнение, че най-добрият български тенисист Григор Димитров преживява тежък момент и има нужда от помощта на психолог. Русецки изрази мнение, че Димитров "не знае какво се случва" и трябва да тренира по цял ден. Критиките дойдоха след тежката загуба на българина от Кевин Андерсън на Мастърса в Торонто.

"Ако работех с Григор, щях да му кажа: "Хайде, успокой се един час и после отиваме да тренираме. Отиваме да тренираш сервиси цял ден, цяла нощ, на другия ден. Това е важното", обяви Русицки.

"Увереността му е компрометирана, защото във всеки важен момент той прави двойни грешки. Виждаме го в три поредни мача. Трябва да стигне до момент, в който вярва в това, което прави. Но проблемът е, че той бърка на дължина, бърка на широчина, бърка на мрежата. Няма само един компонент, в който бърка, той няма идея какво се случва", допълни бившият номер 4 в света.

"Той трябва да тренира, но това няма да оправи проблема. Има нужда от психолог, психотерапевт. Има нужда от психологическа помощ. Психолог може да помогне за сервиса. Трябва да промени мислите си, защото нещо се случва, когато хвърли топката за сервис. Ако играе така, ще загуби в първи кръг (в Синсинати, бел. ред)", заяви от своя страна Крофт.

"Той е сянка на тениса, който видяхме в "О2 Арена. В Синсинати също сервисът бе страхотен, използва перфектно слайс бекхенд. Беше физически много добре подготвен, продължи, спечели в Лондон. Всички очакваха да надгради през тази година, а не се случва. А е жалко, защото е толкова приятен човек, искаш да се представя добре. Той е много несигурен на корта, постоянно гледа към Дани (Валверду, бел. ред)", допълни тя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички