Григор Димитров - Холгер Руне по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Уимбълдън?


Григор Димитров - Холгер Руне по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Уимбълдън?
Снимка: Getty Images

6895 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров записа отлични мачове от началото на Уимбълдън тази година. Тенисистът ни се класира за 1/8-финалите, където ще се изправи срещу световния номер 6 Холгер Руне. Двубоят е днес (10 юли) и е последен в програмата на корт №1.

Димитров и Руне нямат официален мач помежду си. Залогът е място на четвъртфиналите, където съперник ще бъде един измежду световния номер 1 Карлос Алкарас или финалиста от 2021 Матео Беретини. Срещата Григор Димитров - Холгер Руне ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Програмата откриват третият в схемата Даниил Медведев и Иржи Лехечка, а след това предстои и срещата на световната номер 2 Арина Сабаленка с рускинята Екатерина Александрова. Първият двубой стартира в 15 часа, което означава че Григор ще стартира във вечерните часове.

Отлично представяне от Григор до момента

До този момент българинът играе страхотно, като постигна три последователни успеха без да загуби нито един сет. Той надигра последователно последователно японския квалификант Шо Шимабукуро, Иля Ивашка от Беларус и американеца Тиафо.

Трите поредни победи в Лондон гарантираха осминафинал на Гришо. Това е негов трети в надпреварата, като за последно той игра на тази фаза през 2017, когато отстъпи на Роджър Федерер. Руне стартира с трисетови успехи над участващия с "уайлд кард" представител на домакините Джордж Лофхаген и Роберто Карбайес Баена, преди да сломи още един испанец в лицето на Алехандро Давидович Фокина след тайбрек в петия сет.

Срещите от Уимбълдън се излъчват пряко по Евроспорт и по специално в Евроспорт 2, а ако Григор не попадне в телевизионно излъчване, то на дигиталната платформа ще се излъчват всички мачове от турнира.

А Григор изигра изключително силен мач срещу Франсис Тиафо, като записа статистика, която е трудна за вярване, че е срещу тенисист от топ 10.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички