Григор Димитров е на полуфинал в Бризбън, чака го потенциален мач с Федерер


Григор Димитров е на полуфинал в Бризбън, чака го потенциален мач с Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

2621 0

Този път без никакъв проблем – това е изводът от втория мач на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров във втория му мач на сингъл от турнира в Бризбън. След като преживя истинска драма срещу Жереми Шарди, днес Григор победи рутинно словака Мартин Клижан – 6:3, 6:4 и се класира на полуфинал в състезанието, където ще очаква победителя от мача между Роджър Федерер и Джеймс Дъкуърт. Срещата ще се проведе утре сутринта.

Началото на срещата подсказа какъв ще е и краят – бързи три гейма в полза на Григор. Клижан все пак показа желание за борба и върна пробива за 3:2 в полза на българина, но веднага след това Димитров отново проби и това вече беше достатъчно, за да вземе първия сет. В тази първа част българинът спечели 72% от точките си на първи сервис срещу едва 52% на съперника си, като наниза и четири аса.

И във втората част Димитров успя да направи ранен пробив, за 2:1, когато блесна с добра игра на мрежата. Григор продължи да натиска и направи още един пробив, за 4:1, но точно тогава се отпусна и позволи на Клижан също да пробие, след като направи двойна грешка при 30:40. Това обаче беше последната аванта, която нашето момче отпусна на противника и до края Димитров не си позволи повече колебания на начален удар.

Освен Григор, в Бризбън успехи жънат още двама тенисисти от неговото поколение - Кеи Нишикори и Милош Раонич, които са номер 5 и номер 8 в света съответно. Нишикори буквално прегази Бърнард Томич с 6:0, 6:4, докато Раонич трябваше да мине през три сета - 7:6 (5), 4:6, 7:6 (2). Така японецът и канадецът ще се изправят един срещу друг на полуфинал в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички