Григор продължава да жъне успехи в двойковия турнир в Бризбън


Григор продължава да жъне успехи в двойковия турнир в Бризбън
Снимка: Getty Images/Guliver

1744 0

Първата ни ракета Григор Димитров и партньорът му Танаси Кокинакис продължават победния си ход на турнира с награден фонд 494 310 долара в австралийския град Бризбън, където през днешния ден си осигуриха място на полуфиналите след успех с 6:3 6:7(2), [10-7] над специалистите на двойки Робърт Линдстед и Марчин Матковски. В следващия кръг, на полуфинал, Димитров и Кокинас се изправят срещу Кеи Нишикори и Александър Долгополов.

Първият сет на днешния мач започна отлично за нашето момче и партньора му, които пробиха още във втория гейм, но след това последва рибрейк на сервиса на Кокинакис за 1:2. За щастие българо-австралийската двойка веднага пак проби и това вече беше достатъчен аванс, за да вземе първия сет – от четвъртия сетбол.

Във втората част първата възможност за пробив дойде едва в седмия гейм, но грешка от воле за Кокинакис позволи на шведско-полското дуо да задържи сервиса си, за 4:3 гейма. Стигна се до 5:6, когато сервирайки за оставане в сета Григор и Кокинакис бяха изправени пред точка за пробив, която в случая бе с цената на сетбол, но младата звезда на домакините го неутрализира след печеливш удар от форхенд. В последвалия тайбрек Димитров и Кокинакис стартираха с изоставане с 0:3 точки, след което съумяха да върнат единия минипробив, но до края спечелиха само още една-единствена точка, информира Tenniskafe.

Равенството в сетовете означаваше, че победителите в днешния мач ще бъдат определени след шампионски тайбрек. В него, при 1:1 точки, българо-австралийското дуо реализира първия си минипробив, след което спечелиха двете разигравания на свой сервис, а страхотен уинър от ретур на Кокинакис увеличи преднината им до 5:1. Тя бе бързо стопена до 6:6, но малко по-късно Танаси отново избухна с печеливш удар от ретур и при 8:7 Григор не сгреши при двата си начални удара, затваряйки мача с ас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички