Григор Димитров е аут от турнира в Маями, след като не успя да преодолее Синер


Григор Димитров е аут от турнира в Маями, след като не успя да преодолее Синер
Снимка: Getty Images

2324 0

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров приключи участието си на Мастърс турнира в Маями. Димитров загуби от Яник Синер в трети кръг с резултат 3:6, 4:6.  В следващата фаза Синер ще се изправи срещу Андрей Рубльов, който разгроми Миомир Кецманович за по-малко от час.

Статистиката от двубоя показва, че Димитров има минимално предимство по отношение на уинърите (10:9), но записа много повече двойни грешки (6:1), както и непредизвикани такива (21:19). Българинът реализира два от трите си шанса за пробив (67%), докато Синер оползотвори пет от своите единадесет брейкпойнта (45%).

В първия сет ключовия гейм бе петият, когато се стигна до първия пробив в двубоя, но за жалост не за Григор. Той загуби пръв подаването си в двубоя, като докрая на сета така и не успя да върне пробива. При 3:5 допусна и втори пробив, с което Синер излезе напред в резултата след показана много агресивна игра.

Българинът се представи на по-добро ниво във втория сет и на два пъти проби сервиса на световния №11, но това не му бе достатъчно, за да стигна до осминафиналите в турнира за трети път.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички