Григор Димитров детрониран в "Куинс"


Григор Димитров детрониран в "Куинс"

3010 0

Григор Димитров не успя да защити титлата си на тенис турнира "Куинс" в Лондон, след като днес в среща от осминафиналите допусна поражение с 4:6, 6:7(5) срещу Жил Мюлер от Люксембург.

Гришо показа добър тенис през по-голямата част от мача, но през първия сет изпусна 3 точки за пробив, а в 10-ия гейм допусна отпускане, което му коства първия сет.

Нито един от двамата не успя да стигне до пробив във втората част, което доведе нещата до тайбрек. В него пръв до минипробив се добра Григор Димитров, но след това допусна две точки при свой сервис, позволявайки на Мюлер да стигне до победата в два сета.

Така Григор Димитров ще загуби повече от 200 точки в ранглистата и се очаква да падне от сегашното място, което заема - 11-о. Освен това жребият на "Уимбълдън" ще го прати срещу някой от фаворитите рано-рано в надпреварата.

 

ВТОРИ СЕТ

Втората част почна уверено и за двамата. Мюлер обаче изглеждаше по-уверен и с геймове на 0 поведе с 1:2 - сервис за Григор. Той имаше няколко проблеми и отново изпадна в ситуация 30:30. С блестящо контрапие Мюлер стигна до точка за пробив, при която натисна и излезе на мрежата, но с минаващ удар по бекхенд правата Григор изравни. Последваха два силни сервиса и 2:2.

Постепенно Димитров успя да стабилизира представянето си, но въпреки това трудно стигаше до точки при подаванията на Мюлер - 3:4. Резултатът беше изравнен след гейм на 15 в полза на българина - 4:4.

При 4:5 Гришо отново е постави в тежка ситуация след две непредизвикани грешки за 30:30. За щастие, първият сервис отново заработи, а при 40:30 Мюлер прати форхенд в аут за 5:5. След два гейма на 0 двамата тенисисти е насочиха към тайбрек.

В него Гришо наложи своята воля в самото начало и поведе  3:0 - един мини пробив и две точки на свое подаване. За съжаление, грешки от ракетата му при 2:3 изравни пробивите - 3:3.

При 4:5 следваха два сервиса на Гришо, а при първия Мюлер записа страхотен уинър от форхенд по правата. С мощен сервис Григор успя да се задържи в мача, но Мюлер имаше мач пойнт при свое подаване. С перфектно контрапие представителят на Люксембург детронира българина - 7:6 (5).

ПЪРВИ СЕТ

На сервис почна Мюлер, който с бомбени начални удари стигна до лесен гейм на 0 - 0:1. Гришо отговори по идентичен начин - ас, атака при мрежата и две грешки за гейм на 0 и 1:1. Димитров пръв записа точка в ролята на посрещач за 15:15. Мюлер показа сериозни колебания в разиграванията и това доведе до 40:40 и брилянтен ретур уинър от бекхенд за първа точка за пробив. Гришо стигна до нови две брейк точки, но сервисът на Мюлер го извади от тежката ситуация - 1:2.

След натоварения 3-и гейм двамата си размениха по една бърза част на 15 - 2:3. Уверените подавания и на двамата продължиха, като Григор е отчете с гейм на 0, а Мюлер - на 15 - 3:4.

Последва нова размяна на геймове и първата трудност за Григор. При 4:5 той не успя да вкара първи сервис при 30:30, а след това допусна и двойна грешка. При 30:40 последва разиграване, при което изненадващо Гришо прати форхенд в аут и сдаде гейма - 4:6.

Преди двубоя

Гришо е действащ шампион в надпреварата, която през тази година е от клас "ATP 500". Той обаче е поставен под №5 в тазгодишното издание и пътят му към защита на титлата няма да е лесен.

В първия кръг той успя да обърне Сам Куери в двудневен трилър. Той изоставаше с 4:6, 1:3, но след това е добра до 6:3 за 1:1 и прекратяване на мача заради тъмнина. Вчера мачът беше доигран и Григор беше безапелационен.

Жил Мюлер също имаше трудности в първия кръг, но успя да обърне Михаил Южни.

Иначе Гришо се е изправял два пъти срещу представителя на Люксембург, като двамата си размениха по една победа. Първият мач между двамата бе именно в "Куинс", където Гришо спечели безпроблемно със 7:6, 6:4. През 2015 година обаче Мюлер спечели с 6:2, 7:6 в Ротердам.

Димитров е изцяло концентриран в надпреварата на сингъл, след като тандемът с Вавринка падна на старта в турнира по двойки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички