15 магически минути от Гришо оставиха драмата в Лондон за утре


15 магически минути от Гришо оставиха драмата в Лондон за утре
Снимка: Getty Images/Guliver

1256 0

Григор Димитров и Сам Куери ще доиграят мача си от първия кръг на тенис турнира "Куинс" утре, след като при 4:6, 6:3 двубоят беше прекратен заради тъмнина.

Първият сет почна при много равностойна игра. Сервиращите изпълняваха солиден начален удар, а възможности за пробив липсваха. Гришо на два пъти успя да стигне до 30 точки при подаване на Куери, но не успя да се възползва от това.

Равенството се задържа до 4:4, когато настъпи срив в играта на Гришо. С мощен уинър от форхенд Куери си гарантира преднина от 15:30, а в последвалото разиграване Григор удари топката с рамката на ракетата си - две точки за пробив. Димитров безпроблемно отрази първия, след което с бомбен смач неутрализира и втората опасност, но нова непредизвикана грешка от ракетата му доведе до пореден брейкбол за Куери.

Последва ас и ново равенство, но при 4-ата точка за пробив Димитров се пречупи - 4:5. Гришо успя да стигне до 15:30 след страхотен бекхенд, но три бомбени начални удари на американеца приключиха сета - 4:6.

Вторият сет също почна колебливо за българина, който още при 1:1 допусна пробив. Той отрази една точка за пробив, но последваха нови неточности от ракетата му и 1:2 за Куери.

При 1:3 българинът преодоля нова точка за пробив, оставайки в мача - 2:3. Този отразен брейк-пойнт обаче преобърна развоя на целия сет. Григор Димитров заигра по впечатляващ начин и още в следващата част стигна до първата си точка за пробив. Той успя да се задържи в разиграването и Куери сбърка - 3:3.

Последва нов гейм за Гришо и 4:3 в негова полза, когато дойде и решаващият момент. При 40:40 двамата не успяха да затворят сета, но при втората си точка за пробив Димитров прати страхотен удар от форхенд за 5:3. Последва гейм на 15 и 6:3 в полза на Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички