Григор Димитров - Алекс де Минор по ТВ: Къде да гледаме 1/2-финала от тенис турнира в Ротердам?


Григор Димитров - Алекс де Минор по ТВ: Къде да гледаме 1/2-финала от тенис турнира в Ротердам?
Снимка: Getty Images

6475 0

Григор Димитров ще опита да достигне трети финал от четири турнира, на които е участвал до момента през 2024 година. За целта най-добрият български тенисист трябва да се справи с Алекс де Минор на полуфиналите от надпреварата в Ротердам, част от сериите ATP 500.

До момента в Нидерландия 32-годишният българин сломи Лоренцо Сонего, Мартон Фучович и Александър Шевченко. 24-годишният австралиец пък се справи със Себастиан Корда, Давид Гофен и Андрей Рубльов. И двамата загубиха само по един сет - на четвъртфиналите.

Мачовете между Григор Димитров и Алекс де Минор до момента

Алекс де Минор е следващият съперник на Григор Димитров

Димитров и Де Минор са се срещали общо четири пъти (всеки от тях на хард), като балансът е равен - по две победи за всеки. През април миналата година австралиецът отстрани Гришо и в Барселона (клей), но тогава срещата не се проведе, тъй като Григор имаше проблеми и се отказа.

Още: Цяла Европа и чак до САЩ: Светът говори за успехите на Григор Димитров в тениса

Те вече са се срещали в Ротердам - преди година, когато Гришо надделя с 2:1 след драматичен тайбрек в последния сет. Любопитното е, че двамата са и преки конкуренти за топ 10, като българинът е 13-и, а австралиецът - 11-и, като ги разделят само 65 точки.

Григор е тенисистът с най-много победи от началото на годината - цели 13 на брой при само 2 поражения. Срещу него обаче се изправя играч в не по-лоша форма. Де Минор е загубил само един мач през 2024-та - от Рубльов с 2:3 на Australian Open. Освен това е спечелил цели 9 двубоя през календарната година - в това число победи над Новак Джокович, Александър Зверев и Тейлър Фриц на United Cup.

Кога и къде да гледаме Григор Димитров срещу Де Минор на тенис турнира в Ротердам?

Григор Димитров в спор с Алекс де Минор за място във финала на Ротердам

Двамата ще играят на Централния корт, където програмата започва в 14:00 часа българско време с мача на двойки между Уитроу/Ламонс и Хаасе/Ван де Зандсхулп. След края му, но и не преди 16:00 часа българско време, ще играят Гришо и Де Минор. Не преди 20:30 часа пък ще започне и другият полуфинал между победителите от двойките Яник Синер - Милош Раонич и Емил Руусувуори - Грийкспор.

Още: Еха: Русото изкушение, което е в ложата на Григор Димитров и му дава криле в Ротердам (ГАЛЕРИЯ)

Дуелът между Димитров и Де Минор ще бъде предаван пряко по "Макс спорт 1". Освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички