Горчив урок за Григор Димитров в Акапулко


Горчив урок за Григор Димитров в Акапулко
Снимка: Getty Images/Guliver

1955 1

Вече може да се каже със сигурност – най-добрият български тенисист Григор Димитров буксува. Българинът отпадна рано-рано в Акапулко, където миналата година спечели титлата след паметни мачове срещу Анди Мъри на полуфинал и срещу Кевин Андерсън на финал. Димитров отстъпи на Райън Харисън с 1:2 сета – 5:7, 6:4, 0:6. Още по-шокиращо е, че това е първи успех на Харисън срещу топ 10 играч от 23 мача, с което Димитров със сигурност изпада от десетката на света.

В първия сет ситуацията от втората част в мача със сърбина Филип Крайнович се повтори – 5:4 и сервис на Григор за частта. Вместо да вземе своето, българинът допусна 0:40 и пробив на 15, което му коства и сета. При 5-6 Димитров продължи упорито да се опитва да загуби сет, който допреди 10 минути изглеждаше спечелен като след двойна грешка и още две непредизвикани подари аванс от 15:40 на съперника. Ас на втори сервис временно отложи бедствието, но тогава Димитров излезе на мрежата и сбърка – загуба на сета, информира Tenniskafe. А за капак Григор отново разби ракета в корта, след като можеше да се сърди само на себе си за грешките.

Вторият сет беше по-различен – пробив за Григор за 3:1 гейма, а след това удържа на натиска на американеца и дори направи стоп воле с гръб към мрежата. При 5:4 българинът този път затвори сета след хубав бекхенд по правата.

И когато уж обратът изглеждаше нарисуван, Димитров просто се срина в решителната част. Двойна и две непредизвикани грешки дадоха пробив за 2:0 за Харисън.

Григор просто не можеше да намери очертанията на корта в тези минути и процентът на първия му начален удар беше 25! Харисън крачеше стабилно към победата и проби още веднъж за 4:0. Българинът дори не записа почетен гейм и сдаде титла с 0:6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички