Голямата заплаха доближи Григор Димитров: Страшилището разби съперника си


Голямата заплаха доближи Григор Димитров: Страшилището разби съперника си
Снимка: Getty Images

7892 0

Григор Димитров показа добра форма на старта на първия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000". Той отстрани Александър Мюлер с 2:0 сета въпреки по-трудното начало, а в третия кръг му предстои сблъсък срещу първи състезател, който е поставен в схемата.

Става въпрос за шампиона от последното издание на Sofia Open Адриан Манарино, който се радва на чудесна форма в последните месец. Ако се справи и с втори французин обаче, за Димитров следва един от възможно най-тежките съперници.

Даннил Медведев доближи Григор Димитров на Индиън Уелс

Медведев доближи Григор Димитров след рецитал

Още на 1/8-финалите българинът може да срещне Даниил Медведев. Четвъртият в света направи стъпка към тази среща и сега и за двамата предстои по още един мач преди да се сблъскат. Руснакът победи Роберто Карбалес Баена на старта във втория кръг.

Още: Още преди да е започнал: Григор Димитров е аут от изненадата, която поднесе в Индиън Уелс

Той не остави никакъв шанс на 64-ия в света руснак, като го сломи за по-малко от час и половина игра (1:24). Медведев победи с 6:2, 6:3 в отделните части, като осъществи по два пробива във всеки сет. Баена успя за малко да се задържи във втория, като върна пробив за 3:4, но последва рибрейк, който бе затвърден при сервирането за мача.

Любопитното е, че Медведев записа само един ас в мача, а процентът вкаран първи сервис за него бе 58%. За сравнение - съперникът подаваше със 76% вкаран първи сервис, но 54% спечелени точки там (срещу 82% за руснака на собствен сервис, когато вкарва първия начален удар).

На 1/16-финалите четвъртият в света ще има любопитно препятствие в очите на Себастиан Корда. Представителят на домакините е 29-и поставен в схемата и се оказва препъникамък за опонента си.

От началото на 2023-та година Медведев има 31 победи и само 2 загуби срещу съперници, които са ранкирани извън топ 20. А интересното е, че и двете поражения идват именно от Корда. 

Още: Атаката към голямата цел продължава! Григор Димитров преодоля французин на старта на Индиън Уелс

Колкото до старта на Григор Димитров - Гришо блесна за пореден път с изумителна точка, с която впечатли света на тениса (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички