Гофен: Федерер е големият ми идол


Гофен: Федерер е големият ми идол
Снимка: БГНЕС

1537 0

Белгиецът Давид Гофен е един от най-интересните и проспериращи тенисисти родени през 90-те години. Той е на възрастта на първата ни ракета Григор Димитров, както и на Милош Раонич и Кей Нишикори. До този момент те не са съумяли да свалят от трона Голямата четворка, но са сочени от много експерти, като бъдещите кандидати за кралската ложа.

„Роден съм през 1990 г. Влязох в тура на 20-21 години, като достигнах първи финал на турнир от Големия шлем именно в Париж. Сега съм на 26 и чувствам, че тепърва ми предстоят най-добрите години в моята кариера. На тази възраст се чувстваш силен, натрупал си опит и участваш на все повече турнири”, коментира Гофен.

Относно доминацията на Надaл, Федерер и Джокович, 12-ят в световната ранглиста смята:

„Те допринасят за нивото на тениса. Това, че съм тук, е благодарение на Надал и Федерер. Те те принуждават да работиш все по-усилено, за да достигнеш тяхната класа. Федерер ми е идол. Той е невероятен шампион, невероятен играч и човек. Неговото завръщане беше впечатляващо. След шест месеца извън корта и да спечелиш Аустрелиън Оупън и два Мастърса, е наистина нещо забележително. Мисля, че беше правилно да се съсредоточи върху сезона на трева и да пропусне турнирите на клей, за да избегне евентуални контузии в областта на раменете и коляното”, смята Гофен.

„Очевидно е, че не мога да ударя като Надал”, признава той. "Но аз се движа доста бързо и взимам топката рано, в което е моето предимство и сила на корта. Не съм далеч от това да спечеля титла от Големия шлем. Ще се опитам да намеря правилния път, по който да го постигна възможно най-бързо. Каква е моята мечта? Титла от Шлема, може би от Уимбълдън”, споделя за финал белгиецът.

Вчера Давид Гофен победи Сергей Стаховски от Украйна с 3-1 сета, с което си осигури участие в третия кръг в надпреварата на Откритото първенство на Франция.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички