Французин провали зрелището Федерер - Григор Димитров в Монте Карло


Французин провали зрелището Федерер - Григор Димитров в Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

2383 0

Световният номер 3 Роджър Федерер поднесе неприятна изненада на феновете на тениса, след като загуби с 4:6, 6:7(5) осминафиналната си среща от турнира в Монте Карло срещу Гаел Монфис.

Френският ветеран изненада мнозина с играта си, като не се притесняваше да влиза в разигравания срещу швейцарския си опонент, а повечето неточности в играта на Федерер се оказаха решаващи.

Мачът почна повече от добре за Федерер, който стигна до пробив, но последва двойна грешка на Роджър при точка за ри-брейк в полза на Монфис. Така двамата продължиха спора си до 4:4, когато французинът стигна до втори брейк и после взе подаването си на 15, за да стигне до победата с 6:4.

Последва може би най-добрият сет в Монте Карло до момента, като двамата не си направиха нито един пробив, но постоянно стигаха до равенства в сет, продължил близо час на Централния корт в Монте Карло.

В крайна сметка всичко се реши в тайбрек, който беше в ръцете на Роджър Федерер. Той сервираше при 5:3, но в следващите 4 разигравания допусна 3 непредизвикани грешки и Монфис се присъедини към четвъртфиналистите.

Французинът стана 10-ият играч с поне 4 победи срещу Федерер, който пък остава без титла от Монте Карло и загубени 4 финала.

Монфис ще се изправи срещу Григор Димитров в спора за място на полуфиналите. Последната битка между двамата приключи с победа на французина на US Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички