Фонини изхвърли Григор във втори кръг в Рим


Фонини изхвърли Григор във втори кръг в Рим
Снимка: Getty Images.Guliver

4595 0

Фабио Фoнини изхвърли Григор Димитров от тенис турнира в Рим със 7:6 (9), 4:6, 6:0 в мач от втори кръг на надпреварата.

Димитров имаше пълно надмощие над своя съперник  с три поредни победи. Две от тях през 2015 година на клей, а най-скорошната му беше само преди седмица. В Мадрид Гришо стигна до страхотен обрат и успех в три сета, а след това достигна до четвъртфиналите в надпреварата, където беше надигран от Рафаел Надал.

Този път обаче нашето момче обаче се добра само до трети сет, в който беше разгромен на нула.

Така Гришо няма да защити 90-те точки, спечелени миналата година.

В първият сет двамата си размениха по един пробив преди да се стигне до тайбрек. Българинът поведе с 5:4, но после загуби на 9.

Във втората част Димитров беше безапелационен и след два брейка, срещу един на съперника затвори часта на 4.

Третият гейм обаче се оказа кошмарен за Григор. Той го загуби на нула и отпадна.

ТРЕТИ СЕТ

0:6 - Опит за прехвърлящ удар на Фонини излиза в аут. Гришо изравнява 15-15, но при следващото раизграване вади топката в аут. Смач за Димитров и 30-30, след което Фонини стига до мачбол и го печели!

0:5 - Нов бърз сервис гейм на Фонини и италианецът е много близо до следващия кръг.

0:4 - Фонини е перфектен и стига до нови три точки за пробив. При втората италианецът успява, след като Димитров забива топката в мрежата.

0:3 - При 30-30 Финини се спасява с ас. После Гришо праща топката в мрежата и резултата вече е 3-0 за италианеца.

0:2- Григор бързо дръпна с 40-0 но позволи на съпреника да изравни, след елементарни грешки. При дюс Гришо забива топката в мрежата, а след това вади топката в аут и Финини пробива!

0:1 - Неспасяема къса на Григор е единственото хубаво нещо за нашия в този гейм. Фонини си печели гейма след аут на Дтров.

ВТОРИ СЕТ - 6:4

6:4 - Фонини набързо стига за връща не пробива с 40-0. Григор спаасява първия геймбол с ас. После връща още една точка за 30-40, а след това стига и до 40-40. Добър сервис и сетбол за българина. Фонини изкарва топката в аут и сетовете са 1:1.

5:4 - Грешка на бекхенд от страна на Фонини, после аут и Гришо има аванс от 30-15. Още една издънка на италианеца, води до скрит сетбол - 40-30 за нашия, който след две равенства отново стига до точка за пробив. И след великолепно разиграване - нов пробив за Григор!

4:4 - Григор отговори с бърз гейм, завършил с волле на българина.

3:4 - Григор постави под напрежение италианеца, но той все пак взе гейма си на 30.

3:3 (пробив) -  Фонини разхвърля по корта Григор и взе първата точка в гейма. След това повтори упражнението и поведе с 30-0. Грешка обаче позволява на Димитров да изравни. Нова блестяща комбинация на италианеца и той стига до топка за рибрейк. Григор излиза от клата след грешка на италианеца. Нова печеливша комбинация на Фабио обаче му дава предимство и той връща пробива!

3:2 (пробив) - Геймът започва с трета двойна грешка на Фабио Финини, а след това италианецът прави още една в гейма и се стига до 40-40. Българинът достига до предимство, но вади топката в аут. В крайна сметка Григор пробива!

2:2 - Димитров прави двойна грешка. След това обач добрият сервис на българина му позволи да изравни резултата

1:2 - Фонини пак не се затрудни. Гришо направи две добри отигравания, но те не бяха достатъчни дори да изравни точките в гейма.

1:1 - Григор отговаря също с нулев гейм.

0:1 - Бърз гейм на нула за Фонини.

ПЪРВИ СЕТ - 6:7 (9)

7:6 - Гришо пръв стига до минипробив след помощ от мрежата за 2:0. Грешка на българина и предимството е заличено. Ново феноменално отиграване на Димитров му дава предимство за 3:2. Фонини обаче забива ас №4 за 4:3. След това италианецът вади топката в аут, а Гришо не уцели полето от бекхенд и нов минипробив за Фабио - 4:5. Аут на Григор, който след това спасява първата възможност за сетбол с прекрасен диагонал, а след това мощна атака, а накрая и лоб, който води до сетбол за Гришо. Българинът обаче бърка детински. Все пак Гришо достига до още една възможност да затвори сета, но пак е пропиляна. В крайна сметка Фонини затваря гейма на 9.

6:6 - Фонини прави втора двойна грешка. След това вади топката в аут и 30-0 за българина. Слаб бекхенд на Григор връща италианеца в гейма. Последва страхфотно разиграване на мрежата, отново спечелено от Фонини. Грешка на Гришои добра атака на съпреншика пращат мача в тайбрек.

6:5 - Гришо направи грешка от бекхенд при 30-0, но тя не се оказа фатална и българинът затвори гейма на 15.

5:5 - В този гейм Фонини вкара третия си ас от началото на мача. Гришо все пак взе точка след грешка на съперника. След топка в мрежата на нашето момче обаче се стига до ново равенство.

5:4 - Няколко добри сервиса и последвалите отигравания не стигнаха на Гришо да затвори бързо гейма. Стигна се до 40-40. Все пак Фонини извади топката в аут и даде предимство на българина, който с чудесен сервис се възползва и поведе.

4:4 (пробив) - Две добри отигравания, а след това и грешка на Фонини водят до 0-40.  Григор пропусна да върне пробива с бекхенд по диагонала в аут. При четвъртата възможност за рибрейк Димитров все пак успя.

3:4 - Разсеян Григор греши още първата топка. После обаче се връща в гейма и затваря на 15.

2:4 - Бърз гейм за Фонини, в който Гришо на три пъти изкара топката в аут и италианецът затвърждава пробива.

2:3 (пробив) - Григор допусна съперникът му да стигте до 40-40. Аут и предимство за Фонини. Къса на италианеца му носи пробив.

2:2  - Геймът започна с аут на Фонини. Стигна се до изравняване, но Григор е блестящ от крайната линия. Още една прекрасна защита на Димитров, но къса топка на италианеца му носи успех - 30-30. Ново добро излизане на мрежата на Фонинии, но пък Гришо отговори с агресивна атака и стига до 40-40. Два отлични сервиса обаче и Фонини изравнява.

2:1 - Нов лесен гейм за българина. Мощен сервис и без грешка в разиграването дават предимство на нашето момче.

1:1 - Фонини се връща в мача с бърз сервис гейм.

1:0 - Димитров започна мача много убедително с гейм на нула.

ПРЕДИ МАЧА

Двамата вече доста пъти играят един срещу друг, като това ще е двубой №5 между тенисистите, както и две на червени кортове през настоящия сезон.

До момента Димитров има пълно надмощие над своя съперник, като има три поредни победи. Две от тях през 2015 година на клей, а най-скорошната му беше само преди седмица. В Мадрид Гришо стигна до страхотен обрат и победа в три сета, а след това достигна до четвъртфиналите в надпреварата, където беше надигран от Рафаел Надал.

Победата за Димитров е много важна, тъй като през миналия сезон той игра полуфинал. При победа той ще защити 90 точки, но в следващия кръг ще срещне най-вероятно Томаш Бердих, който играе срещу квалификант днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички