Рафаел Надал е все по-близо до Роджър Федерер


Рафаел Надал е все по-близо до Роджър Федерер
Снимка: Getty Images/Gulliver

3724 0

Роджър Федерер и Рафаел Надал са смятани за едни от най-добрите тенисисти за всички времена. Сърбинът Новак Джокович също е на много високо ниво и влиза в тази класация, но съревнованието между швейцареца и испанеца датира от по-дълъг период. В началото на 2010 година "Маестрото" има с цели 7 титли повече от своя опонент, като има 16 трофея от Големия шлем, а Надал 6. В последните години се наблюдава постоянна "гонитба" между двамата, която дава на феновете най-доброто от двете легенди на тениса.

С вчерашната си победа на US Open "Матадора" се доближи само на една титла от своя опонент, като вече има 19 трофея, а Роджър Федерер - 20. Припомняме, че в ранните часове на понеделник Рафаел Надал спечели оспорвания финал с руснака Даниил Медведев. По този начин той е само на един успех в турнир от Големия шлем от изравняване на рекорда на швейцареца. На трето място в класацията остава Новак Джокович, който има 16 трофея.

В началото на следващата година ще се проведе Australian Open, което ще даде шанс на Надал за първи път в своята кариера да изравни постижението на Федерер, но "Джокера" също заяви, че ще се бори за отличието - а в Мелбърн той е властелин, с най-много спечелени титли, докато испанецът има само една там. Засега обаче изглежда, че швейцарецът и испанецът са на върха в световния тенис. След отпадането си от Григор Димитров "Маестрото" заяви: "Не знам дали ще успея да спечеля още един трофей на 38 години." А коя е най-голямата изненада на US Open тази година прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички