Федерер започна защитата на титлата с летящ старт


Федерер започна защитата на титлата с летящ старт
Снимка: Getty Images/Gulliver

1018 0

Водачът в схемата Роджър Федерер започна по отличен начин защитата на титлата си от Уимбълдън, след като победи сърбина Душан Лайович с 6-1, 6-3, 6-4 в мач от първия кръг на надпреварата.

Осемкратният шампион вчера призна, че е леко нервен преди началото на третия за годината турнир от Големия шлем, но това не си пролича на корта и той демонстрира тенис на много високо ниво, за да стигне до бърз успех срещу 58-ия в световната ранглиста сърбин. Федерер бе на практика безгрешен на собствен сервис, като загуби общо 11 точки при подаванията си в целия двубой и не даде нито една възможност за пробив на съперника си.

Швейцарецът от своя страна постигна пет пробива от 11 възможности и реализира 35 печеливши удара срещу само 16 непредизвикани грешки. След като взе само един гейм в откриващия сет, Лайович постепенно вдигна нивото си на игра, но не успя да се противопостави на именития си опонент и отпадна след час и 19 минути игра. Във втория кръг на надпреварата Федерер ще срещне словака Лукаш Лацко или Бенжамен Бонзи от Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички