Федерер се завръща на корта през април


Федерер се завръща на корта през април
Снимка: Getty Images/Guliver

542 0

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер обяви, че ще се завърне на корта през април, написа сайтът tennis24.bg. Това ще стане на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло, който започва на 10 април.

Швейцарският маестро оперира менискус в края на януари, ден след загубата му от Новак Джокович на Australian Open. Първоначално се очакваше, че той ще почива един месец, но сега стана ясно, че пропуска първите два турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс и Маями през март.

"Рехабилитацията на коляното ми протича много добре. Вече тренирам на корта и във фитнеса. Тъй като сезонът е дълъг, не искам да избързвам и да се завръщам твърде скоро. За съжаление няма да имам възможност да се върна за голямото събитие в Индиън Уелс, но планирам да играя в пустинята догодина. След консултация с моя екип, реших да започна в Монте Карло. Благодаря за подкрепата, ще се видим скоро", написа Федерер в своята страница във Фейсбук.

Миналата година бащата на четири деца стигна до финала в Индиън Уелс, където отстъпи на Новак Джокович. Неучастието сега, означава, че Роджър ще загуби 600 точки в световната ранглиста, където е трети. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички