Федерер разкритикува по-младите тенисисти, включително и Григор


Федерер разкритикува по-младите тенисисти, включително и Григор
Снимка: Guliver/GettyImages

1154 0

Роджър Федерер спечели рекордна 19-та титла от Големия шлем в неделя, след като победи с 3:0 сета Марин Чилич на финала на Уимбълдън. Швейцарецът даде любопитно обяснение за триумфа си и за 8-ата титла от Уимбълдън. Федерер заяви, че основна заслуга има поколението тенисисти, дошли след него и Рафа Надал, като в това число влиза и Григор Димитров. Според него те все още не може да достигнат нивото на тенисистите от топ 4.

"Всяко поколение играчи е различно. След моето поколение и това на Надал, следващото просто не е достатъчно силно. Това помага да сме все още сред най-добрите и да печелим", сподели швейцарецът.

Освен това се изказа и критично за начина на игра на своите съперници. "Тук съм играл срещу почти всеки тениисит, който не играе "сервис-мрежа". Страшно е да видя това нещо на подобно ниво. Следя редовно статистиката и за който и кръг да погледна виждам, че проривникът ми има само 2% игра на "сервис-мрежа" в турнира".

"През втората седмица се играеше доста по-бързо, все пка говорим за игра на трева. Искаше ми се да видя повече играчи, които играят на мрежата и да се възползват от шансовете си. Трябва просто да си по-уверен", завърши Роджър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички