Федерер посяга към осма титла от "Уимбълдън" след бой над Мъри


Федерер посяга към осма титла от "Уимбълдън" след бой над Мъри

1070 0

Роджър Федерер ще спори за осма титла от "Уимбълдън" в утрешния финал срещу Новак Джокович. Маестрото се добра до мача за трофея след 7:5, 7:5, 6:4 срещу любимеца на домакините Анди Мъри. На Федерер му трябваха 2 часа и 7 минути, за да потопи в скръб трибуните в Лондон и за втора поредна година ще играе финал срещу Ноле. 

Още в първия гейм Анди стигна до точка за пробив, но Роджър я неутрализира с отличен сервис. След това всеки печелеше подаването си. Когато тайбрекът вече изглеждаше неизбежен, Федерр поведе с 40:15 при сервис на Мъри и реализира втория сетбол след воле на шотландеца в мрежата.

В следващата част двамата отново бяха убедителни в своите сервис геймове. В десетия Федерер поведе с 40:0 и имаше три сетбола. Мъри не трепна и ги отрази, а после спаси и още два, преди да стигне до 5:5. Но отново се стигна до 12-ия гейм и вместо тайбрек 33-годишният швейцарец затвори сета при шестия си сетпойнт.

Не се случи нищо различно и в последната част. Равностойна игра и нито една точка за пробив в първите девет гейма. И в десетия Федерер стигна до мачпойнт и го реализира след форхенд в аут на Мъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички