Федерер показа майсторство и на 35 години оцеля в 5-сетов трилър


Федерер показа майсторство и на 35 години оцеля в 5-сетов трилър
Снимка: Guliver/GettyImages

1172 0

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Australian Open, след като оцеля в 5-сетова драма срещу световния №5 Кей Нишикори. Швейцарският маестро успя да се добере до победата след 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3 над японенския специалист в играта от основната линия.

Първият сет не се разви по вкуса на Федерер, който допусна изоставане от 5:1, но въпреки това успя да внесе нужните корекции в играта си, за да се добере до тайбрек. В него обаче японецът успя да издържи срещу сервиса на Роже и спечели на 4.

Последва обаче рецитал на бившия №1 в следващите два сета. Той демонстрира отлична игра от начален удар и бекхендите му сериозно затрудняваха неговия опонент. Така се стигна до пробив, който Федерер затвърди и взе частта с 6:4, а в следващия сет беше още по-безапелационен - 6:1.

Федерер реши, че съпротивата на Нишикори е угаснала и намали оборотите в 4-ата част, а японецът се възползва максимално от това - пробив, 6:4 и решаващ 5-и сет. В него обаче Федерер стигна до много ранен пробив, поведе с 4:1 и не позволи изненада при своите подавания - 6:4 и четвъртфинал за Федерер.

Там той ще се изправи срещу изненадата на турнира Миша Зверев, който отстрани действащия №1 Анди Мъри в 4 сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички