Федерер на 1/2-финал в Маями след здрава битка с Бердих


Федерер на 1/2-финал в Маями след здрава битка с Бердих
Снимка: БГНЕС

906 0

Роджър Федерер продължа блестящото си представяне от началото на сезона и се класира за 1/2-финалите на Мастърс турнира в Маями, след като спечели с 6:2, 3:6, 7:6 (6) срещу Томаш Бердих.

Двамата направиха истински спектакъл, след като си размениха по един сет, а в решитлената трета част инфарктните моменти не липсваха. 

Бердих първи имаше проблеми, като трябваше да отразява два брейкбола в третия сет при 2:1, но се справи успешно, след като използва силния си сервис. При 3:2 Федерер отново имаше точка за пробив, като този път не прости на противника си и поведе с 4:2. При 5:3 швейцарецът сервираше за място на 1/2-финал, но получи две точки от ретур, а след това направи и двойна грешка за 0:40, като лесно сдаде подаването си. При 5:4 и Бердих сервираше за оставане в мача, спаси мачбол, а след това двамата сервиращи без проблем спечелиха гейм №11 и 12, за да се стигне до тайбрек.

При 5:4 Бердих имаше два сервиса на сметката си и можеше да сложи точка на спора. Вместо това той изпусна мачбол при 6:5 след ас на ФедЕкс, а последва и двойна грешка на световния №14, което му костваше и продължаването сред най-добрите 4.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички