Фамозно: Григор Димитров изуми света на тениса - държи постижение вече 12 години, скоро няма да приключи


Фамозно: Григор Димитров изуми света на тениса - държи постижение вече 12 години, скоро няма да приключи
Снимка: Getty Images

3208 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров си даде почивка от мачовете, като отказа участието си в надпреварата в Акапулко. 32-годишният хасковлия потегли ударно през 2024-та година и записа доста срещи в кратък период от време, стигайки три полуфинала (и два финала).

С 13-те си победи той доближи още повече първата голяма цел за кампанията - завръщане в топ 10. В последното обновяване на ранглистата на ATP (26.02) той запази 13-ата си позиция. Въпреки че не се доближи до десетката, той удължи изключително свое постижение.

Невероятно: Григор Димитров е константа в топ 100 вече близо 12 години

Още: Григор Димитров изненада с решение за най-добрия Мастърс турнир - наречен "Раят на тениса"

Григор Димитров с впечатляващо постижение в тениса

Вече 600 поредни седмици българинът е представител на топ 100 в световната ранглиста. Той е прекарал общо 651 седмици от своята кариера сред 100-те най-добри. Самата серия всъщност е по-дълга, но ранглистата на ATP бе замразена заради пандемията от коронавирус за няколко месеца (от март до август 2020 година).

Серията от 600 седмици започна на 2 април 2012 година. Тогава той бележи прогрес от 101-во място до 86-о. През годините не е имало сериозна опасност да изпадне от топ 100, като е най-близо до това през 2019-а, когато стига 78-о място.

Все пак по-късно през онази година стига полуфинал на US Open и бележи огромен скок, за да се завърне в топ 30. Ако всичко е наред с 32-годишния българин, изглежда много малко вероятно скоро да се озове извън топ 100, така че постижението му би трябвало да продължи още доста време.

Почивката за Гришо скоро приключва. Вижте кога се завръща Григор Димитров - специално за "Рая на тениса".

Още: Серина Уилямс няма търпение да види Григор Димитров на своя територия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички