Еванс пречупи Гофен и ще спори с Циципас в 1/2-финалите на Монте Карло


Еванс пречупи Гофен и ще спори с Циципас в 1/2-финалите на Монте Карло
Снимка: Getty Images/Guliver

654 0

Британският тенисист Даниел Еванс продължи с великолепното си представяне на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло, след като сломи съпротивата на Давид Гофен след обрат – 5-7, 6-3, 6-4, за близо 2 часа и 45 минути битка.

Британецът, елиминирал в предишния кръг световния номер 1 Новак Джокович, стартира с ранен пробив в откриващия гейм, като имаше аванс от 5-3. Сервирайки, за да поведе в сетовете, обаче, той се пропука и допусна рибрейк.

Белгийският му опонент направи нов пробив, след което дръпна в резултата. Това обаче не пречупи Еванс, който направи ранен пробив и във втория сет, а след това не изпусна инициативата. Стигна се до третата част, където и двамата имаха шансове за пробив – Гофен пропусна цели четири в деветия гейм.

Това се оказа ключово и на собствен сервис белгиецът бе пробит в десетия, с което Еванс си подпечата първо класиране на турнир от Мастърс 1000 в кариерата. В спор за място в неделния финал той ще играе с първата ракета на Гърция Стефанос Циципас, който продължи напред след отказ на Алехандро Давидович Фокина. Испанецът се оттегли поради травма след края на откриващия сет, загубен с 5-7.

Полуфиналът в долната половина на схемата ще бъде определен от победителите в двубоите между действащия шампион Фабио Фонини – Каспер Рууд и 11-кратния шампион в турнира Рафаел Надал – Андрей Рубльов.

Какво каза Надал след победата над Григор Димитров - четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички