Ето защо критиките срещу Григор, че отписа турнира в София, са неоснователни


Ето защо критиките срещу Григор, че отписа турнира в София, са неоснователни
Снимка: Guliver/Getty Images

3220 0

Първата ракета на България Григор Димитров ще дойде навреме за турнира в София. Това обяви българският му мениджър Георги Стоименов пред "Нова".

"Не мога да кажа кога си идва, но ще дойде навреме. Мисля, че Григор има професионално отношение. София и България са важни, но той просто трябва да се отнесе към този турнир като към всеки турнир. Излишното напрежение от домашната игра няма да бъде полезно за него. Не е като във футбола с агитки и т.н.”, коментира Стоименов, цитиран от "Дарик".

Той коментира и факта, че Димитров не взе участие в "Garanti Koza Sofia Open" в първото му издание - през 2016 г. Заради това звездата си спечели много критики у нас.

"Имаше критики, наистина, и те бяха неоснователни. Бяха на една непрофесионална основа и бяха във връзка с други интереси. Ние казахме ясно тогава, че Григор няма да играе в София първата година. Казахме го навреме. Всеки беше информиран за това нещо. Турнирът беше в седмицата след Откритото на Австралия. Ако Григор беше играл финал утре, той трябваше в понеделник да е в София", обясни той.

В турнира в София участие ще веземат имена като Давид Гофен, Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут и Виктор Троицки. Жребият ще се тегли на 4-ти февруари в събота в 15 часа.

Наградният фонд на турнира е около почти половин милион евро. Победителят ще добави към актива си и 250 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички