Ето кога започва Григор Димитров на последния Мастърс за годината - в Париж


Ето кога започва Григор Димитров на последния Мастърс за годината - в Париж
Снимка: GettyImages

2552 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на последния за годината турнир от сериите "Мастърс" на ATP - този, който се провежда в Париж. Както е известно, първият му съперник ще е представителят на домакините Ришар Гаске.

Програмата отреди двамата да играят на централния корт, като техният сблъсък ще е третият двубой там за деня. Те ще излязат един срещу друг във вторник (2 ноември), като се очаква това да се случи около 16:00 часа българско време.

Програмата ще бъде открита в 12:00 часа българско време с мача между Феликс Оже-Алиасим и Джанлука Магер. Преди да видим българското участие на корта ще мине и двубоят между Пиер-Юг Ербер и Карлос Алкарас.

Димитров не се е изправял срещу Гаске от 2017 година насам, когато двамата играха... точно в Париж. Тогава хасковлията спечели срещата в два сета - 6:4, 6:4 в отделните части. Това бе и трета поредна победа за Гришо над френския си опонент.

Въпреки това общият баланс е в полза на Ришар Гаске, който преди тези три мача бе спечелил всички им 5 срещи. На централния корт в същия ден ще играят още Миомир Кецманович - Гаел Монфис (веднага след Димитров - Гаске), Новак Джокович - Мартон Фучович (не преди 20:30) и Каспър Рууд - Александър Бублик/Даниел Еванс.

Междувременно Григор Димитров мина през лек срив в световната ранглиста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички