Ето кога Григор Димитров ще излезе на корта за втория си мач на турнира „Куинс“


Ето кога Григор Димитров ще излезе на корта за втория си мач на турнира „Куинс“
Снимка: Getty Images

1167 0

Гордостта на България в тениса  Григор Димитров ще се изправи срещу Ботик ван де Зандсхулп във втория кръг на тенис турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон. Двубоят на двамата е втори в програмата на Централния корт и ще започне не преди 15:30 часа българско време утре.

Нашият тенисист започна отлично сезона си на трева, след като елиминира на старта миналогодишния финалист, номер 3 в схемата и 11-и в света Камерън Нори от Великобритания след обрат в три сета. Григор показа страхотен сервис и характер в ключовите моменти, като не допусна нито един пробив в подаването си. Той е бивш шампион в надпреварата от 2014 и ще играе с намиращия се на седем позиции под него в ранглистата Ван де Зандсхулп в спор за място на четвъртфиналите тази година.

Нидерландският тенисист имаше труден мач в първи кръг срещу 22-годишния квалификант и представител на домакините Пол Джъб, но в крайна сметка пречупи съпротивата на 227-ия в света в три сета. Левичарят изненада света на тениса с достигането си до четвъртфиналите на Ю Ес Оупън миналата година, където отпадна от бъдещия шампион Даниил Медведев. Ван де Зандсхулп и Димитров имат един мач помежду си, спечелен от българина в началото на тази година на подготвителния турнир преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн.

При победа над нидерландеца, Григор ще играе с победителя от мача, с който се открива програмата на Централния корт на Куинс Клъб между австралиеца Алекс де Минор и Алехандро Давидович Фокина от Испания.

Потенциален негов съперник на полуфиналите е действащият шампион Матео Беретини. Останалите два двубоя от програмата на Централния корт противопоставят участващия с „уайлд кард“ Джак Дрейпър и квалификанта Емил Руусувуори, както и Александър Бублик от Казахстан срещу седмия в схемата Марин Чилич.

А ето кой е №1 в световната ранглиста при мъжете.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички