Епично: Първа "Мастърс" титла за Дел Потро и първа загуба за 2018 година за Федерер (ВИДЕО)


Епично: Първа "Мастърс" титла за Дел Потро и първа загуба за 2018 година за Федерер (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5736 0

След цели 17 поредни мача и след най-добрия старт в кариерата си, световният номер 1 Роджър Федерер записа първа загуба през 2018 година. В епичен финал на Мастърса в Индиън Уелс Федерер не успя да защити титлата си от миналата година, пропилявайки 3 мачбола на собствен сервис, включително 2 поредни и отстъпи с 4:6, 7:6 (8), 6:7 (2) на Хуан-Мартин Дел Потро, което беше загуба номер 7 за Федерер срещу Дел Потро, при 18 победи. За аржентинеца това е първа титла от серията "Мастърс", колкото и учудващо да е това предвид успехите и кариерата му дотук.

Всъщност Федерер можеше да загуби мача в два сета, след като в тайбрека на втория сет водеше с 6:3 точки, но допусна Дел Потро да спечели 4 поредни разигравания и аржентинецът получи шанс да завърши мача с марковия си форхенд, но пропусна и швейцарецът не допусна повече неприятности

В третият сет двамата вървяха рамо до рамо, когато при 4:4 гейма Федерер показа шампионското в кръвта си и проби след прекрасно изпълнение от бекхенд на ретур, подсигурявайки си сервис за мача. Тогава, обаче, Дел Потро отвърна също по шампионски - изоставайки с 15:40, той намери начин да отвърне и макар да не можа да пробие при първия си шанс в гейма, дойде моментът, в който да отвърже мощния си форхенд и да накаже Федерер – 5:5 гейма.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, но там вече инициативата беше изцяло на ракетата на Дел Потро и той не пропусна да вземе своето, а и Федерер помогна максимално, правейки две двойни грешки във втория тайбрек, явно мислейки за изпуснатите шансове при 5:4 гейма в своя полза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички